Energiahatékony épületek

Energiahatékony épületek:

Társaságunk elkötelezett a legújabb építési technikák és a legkorszerűbb anyagok felhasználásában, az energiafelhasználás csökkentése, illetve új építésű épületek esetén a közel nulla rezsiköltség elérése érdekében.
Az alacsony energia-igényű épületek építésére manapság egyre nagyobb az igény, akár családi házról, társasházról, vagy éppen intézményi beruházásról van szó.

A kedvezőbb lakókörnyezet, a környezet védelme, és az épületek gazdaságos üzemeltetése szempontjából egyaránt fontos az új épületek építésekor, vagy esetleg egy felújítás során az épületek energiahatékonyságának növelése. Energiatudatos és költségérzékeny tervezéssel minimális többletköltséggel javítható a tervezett, vagy felújítandó épület gazdaságos üzemeltetése.

Ha az új épület tervezésekor, kivitelezésekor ezeket a szempontokat nem vesszük figyelembe, akkor később már csak sokkal magasabb költségen, komoly kompromisszumok árán lehet javítani az épület mutatóit, ezért kell törekedni már az építés során arra, hogy minden lehetőséget kiaknázzunk annak érdekében, hogy közel nulla energiafogyasztást tudjunk elérni. Ez nem lehetetlen, ez ma már valós cél, sőt, folyamatosan szigorodó Európai Uniós követelmény.

Igazodva a hazai és európai követelményekhez, célunk a minél alacsonyabb energia-felhasználású épületek kivitelezése, az építtetők legnagyobb megelégedésére.

Társaságunk 2015-ben a Wienerberger Téglaipari zRt megtisztelő felkérésére megépítette az első e4 házat Magyarországon.  A teljes projekt felépítéséről, itt [link] tájékozódhat.

Ezenkívül több minősített mesterház elismeréssel rendelkezünk.